Voorstelling  
De Koninklijke Belgische Hockey Bond organiseert – in samenwerking met BeGold Nationaal -  het District programma om talentvolle jeugdspelers te ontdekken en op te volgen bij hun verdere sportieve ontwikkeling.
Dankzij het District programma worden er sportieve en vriendschappelijke banden gesmeden tussen de talrijke jeugdspelers uit diverse Belgische clubs.
Naast de persoonlijke motivatie en het talent van de speler zijn ook de BeGold waarden - zoals teamspirit, respect, inzet en bescheidenheid - het “fun” aspect en de wil om als speler vooruitgang te willen boeken, even belangrijk.

Elke Belgische club met een jeugdwerking mag een aantal getalenteerde U13 & U14 spelers afvaardigen naar de “District Selection Days” die plaatsvinden tijdens de Allerheiligenvakantie: jaarlijks zijn daarop meer dan 800 gemotiveerde spelers aanwezig.
Die dag komen jongens en meisjes van hetzelfde geboortejaar en uit hetzelfde district samen om - onder de leiding van ervaren coaches en mentors - een intense hockey dag te beleven en kennis te maken met de beste spelers uit de naburige clubs.
Elke speler wordt geëvalueerd door de District en BeGold stafs.

Enkele dagen later wordt de selectie bekendgemaakt; deze jongeren vormen vervolgens de District teams. Tussen november en midden mei wisselen zij 7 trainingen af met 3 wedstrijden tegen de andere districten.

De District Days vinden jaarlijks plaats gedurende een weekend in de maand mei.
De exacte data zijn terug te vinden op de District website.

Omringd door hun familie en supporters spelen de 6 district teams de 2 resterende wedstrijden, waarbij de spelers hun beste hockey spelen in team met naleving van de belangrijke hockeywaarden fairplay en respect.
Scouts van BeGold Nationaal zijn aanwezig om de potentiële District U14 en Nationaal U15 spelers voor het volgende seizoen te ontdekken en hen uit te nodigen op het District Summer Camp voor de U14 en de Nationaal zomerstages  voor de U15.

Word jij de nieuwe Red Lion of Red Panther?

Focus
Het District programma focust op:

 • De jonge beloftevolle spelers:
  2020 – 2021: spelers van de leeftijdscategorie U13(°2008) en U14(°2007)
  2021 – 2022 sommige van deze jonge talenten zullen de kernen vormen van de District U14 (°2008) en de Nationaal U15 ( °2007)

 • De jonge beloftevolle coaches: zij kunnen zich kandidaat stellen om een district team te coachen. Onder leiding van een districtsmentor en in nauwe samenwerking met de BeGold Nationale staf maken zij kennis met tophockey.
  Deze kennis kunnen zij daarna verder aanwenden in hun eigen club, om zo te werken aan de uitbouw van de sportieve omkadering van de club-jeugdwerking.

 • De jonge beloftevolle scheidsrechters :zij fluiten de districtswedstrijden onder het oog van scheidsrechter - coaches.
  Onmiddellijk na de wedstrijd wordt de prestatie van deze jonge scheidsrechters geanalyseerd en krijgen ze een beoordeling met hun positieve punten en de puntjes die ze moeten verbeteren.

District
Het programma "District" bestaat uit 6 districten (3 VHL/ 3 LFH). De clubs zijn ingedeeld volgens een aantal criteria: geografische ligging, het aantal spelers in U13 - U14 en het niveau van de clubs.
Op www.districthockey.be kan u terugvinden tot welk district uw club behoort.